Zaštita podataka

Općenito

Nama, društvu S IMMO Croatia, Zagrebtower, Radnička cesta 80, 10000 Zagreb, info@simmoag.hr, važno je pažljivo postupanje s podatcima korisnika naše mrežne stranice www.simmoag.hr („mrežna stranica“). Vaše podatke prikupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo u skladu s pozitivnim zakonskim propisima.

Vrsta, svrha i pravna osnova obrade podataka

Prikupljanje i obrada tehničkih podataka o uporabi

Na temelju vaše privole prikupljamo podatke u vezi s vašim posjetom našoj mrežnoj stranici kao što su IP adresa uređaja kojim se koristite ili mrežni preglednik koji upotrebljavate (za pojedinosti vidi poglavlje „Kolačići“). Te osobne podatke o interakciji s našom mrežnom stranicom upotrebljavamo samo za poboljšanje svojih usluga, svoje mrežne stranice, povećanje pristupačnosti za korisnike i analizu korištenja interneta.

Prosljeđivanje podataka trećim osobama

Podatci se načelno prosljeđuju samo pružateljima usluga (npr. pružatelju usluga analize, pružatelju marketinških usluga i ponuđaču platformi za automatizirani marketing) koji izvršavaju usluge po našem nalogu i prema našim uputama (izvršitelji obrade). Te smo dobavljače obvezali na uporabu proslijeđenih podataka isključivo za izvršavanje ugovorenih usluga. Tim društvima stoga nije dopušteno upotrebljavati vaše podatke u druge svrhe niti ih prosljeđivati trećima.

Ako se osobni podatci prosljeđuju primateljima u trećim zemljama izvan EU-a i ako za dotičnu treću zemlju ne postoji odluka o primjerenosti Komisije EU-a u skladu s člankom 45. OUZP-a, prosljeđivanje se u pojedinačnom slučaju obavlja uz odgovarajuća jamstva u skladu s člankom 46. OUZP-a odnosno eventualno na temelju privole za određene svrhe.

Kolačići

Na ovoj mrežnoj stranici upotrebljavamo takozvane kolačiće na temelju vaše privole. Kolačići su male datoteke koje vaš preglednik pohranjuje na vaše računalo. Služe kako bi naša ponuda bila što korisnija za korisnike i učinkovitija.

Kao što je to uobičajeno kod gotovo svih komercijalnih mrežnih stranica, mrežna stranica kolačićima prikuplja informacije i podatke kao što su, primjerice, vaša IP adresa, datum i vrijeme posjeta mrežnoj stranici, stranice koje ste posjetili na mrežnoj stranici kao i informacije o pregledniku koji ste upotrebljavali u trenutku posjeta mrežnoj stranici. Dodatno se pohranjuju zemlja iz koje pristupate mrežnoj stranici, ako je to moguće, jezik preglednika kojim se koristite, mrežna stranica s koje ste pristupili našoj mrežnoj stranici, riječ iz pretrage koju ste upotrijebili u tražilici kako biste stigli na mrežnu stranicu kao i vrsta veze i operativnog sustava kojim se koristite. Te informacije upotrebljavamo isključivo radi analize kako bismo neprestano usavršavali mrežnu stranicu za vas.

Na svojoj mrežnoj stranici konkretno upotrebljavamo sljedeće kolačiće koji prema našim saznanjima obrađuju sljedeće podatke:

Matomo (_pk)
Svrha: analiza ponašanja posjetitelja naše mrežne stranice
Obrađeni podatci: IP adresa, datum i vrijeme vašeg posjeta našoj mrežnoj stranici, naslov i URL posjećene stranice, URL prethodno posjećene stranice (referrer URL), rezolucija zaslona, klikanje na našoj mrežnoj stranici, vrijeme učitavanja stranice u vaš preglednik, zemlja, jezik koji upotrebljava preglednik.
Vrijeme čuvanja: 13 mjeseci

Ako u pregledniku namjestite odgovarajuće postavke koje sprečavaju uporabu kolačića, prikupljamo samo anonimizirane podatke kako bismo mogli utvrditi ukupan broj posjetitelja našoj mrežnoj stranici.

Pobliže informacije o tome kako možete konfigurirati svoj preglednik pronaći ćete ovdje:

Matomo

Ova mrežna stranica upotrebljava alat otvorenog koda Matomo, uslugu analize interneta društva InnoCraft Ltd.. Matomo upotrebljava kolačiće koji omogućuju analizu vašeg korištenja mrežnom stranicom. Informacije koje kolačići prikupe o vašem korištenju ovom mrežnom stranicom (uključujući vašu IP adresu) pohranjuju se isključivo na poslužiteljima naše mrežne stranice. Pritom se IP adresa anonimizira pa nije moguće povezivanje s vama. Mi, S IMMO AG, upotrebljavamo te informacije kako bismo analizirali vaše korištenje mrežnom stranicom, sastavili izvješća o aktivnostima na mrežnoj stranici za nas i kako bismo pružali daljnje usluge povezane s korištenjem mrežnom stranicom i internetom. Podatci se ne prosljeđuju trećim osobama.

Odgovarajućim postavkama svojega preglednika možete spriječiti pohranjivanje kolačića.

Ako želite spriječiti obradu podataka od strane društva Matomo, kliknite ovdje kako biste preuzeli i instalirali dodatak za preglednik.

Vrijeme čuvanja

Podatke koji se odnose na vas načelno čuvamo samo dok je to potrebno u svrhu radi koje se obrađuju. Usto podliježemo i određenim zakonskim obvezama čuvanja. Ako ste se prijavili za naš e-bilten i primanje takvih (marketinških) informacija, vaše podatke čuvamo do eventualnog opoziva vaše privole, a maksimalno tri godine od posljednjeg kontakta s vama.

Prava ispitanika

Imate pravo na informiranost o tome koje vaše osobne podatke obrađujemo. Usto imate pravo na ispravak netočnih podataka, dopunu nepotpunih podataka i brisanje podataka ako postoji razlog za to (npr. opoziv privole). Imate i pravo na ograničenje obrade, pravo prigovora kao i pravo na prenosivost podataka pod određenim uvjetima. Naravno da imate pravo u svakom trenutku povući privolu koju ste nam dali. Imate pravo i na pritužbu nadležnom tijelu za zaštitu podataka.

Ako imate takvih ili drugih pitanja, obratite nam se:

S IMMO Croatia
Zagrebtower
Radnička cesta 80
10000 Zagreb
Tel.: +385 (1) 209 2380
info@simmoag.hr