Eurocenter

Eurocenter Eurocenter
Eurocenter Eurocenter
Načini uporabe
  • Ured
  • Maloprodaja
Lokacija

Zagreb

Croatia

Miramarska 23

10000 Zagreb

Neto korisna površina

cca 8.000

kvadratnih metara

Rad u modernom ambijentu

Eurocenter je od 2008. godine dio portfelja društva S IMMO AG. Šesterokatnica u centru, projekt zagrebačkog arhitekta Nenada Bacha, ima dvokatnu podzemnu garažu s više od 123 parkirnih mjesta i kantinu. Moderan dizajn omogućuje maksimalnu fleksibilnost pri uređenju: mogući su individualni,otvoreni ili kombinirani uredi. U zakupce se među ostalima ubrajaju IBM, Atlantic Grupa, jedan od vodećih subjekata prehrambene industrije u regiji, EBRD kao i poljsko, irsko i finsko veleposlanstvo – njima na raspolaganju stoji više od 8.000 uredskih površina.

U proljeće 2016. godine S IMMO je u suradnji s bečkim arhitektonskim uredom Archisphere razvio moderan koncept za redizajn predvorja. Otada lobi Eurocentera u Zagrebu oduševljava ugodnom atmosferom.

Predvodnik po pitanju održivosti

Eurocenter je prva građevina u Hrvatskoj s certifikatom BREEAM In-Use. BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) vodeća je i najraširenija dobrovoljna metoda certificiranja nekretnina. Ova metoda obuhvaća brojne aspekte zaštite okoliša i održivosti i time služi za mjerenje stupnja utjecaja neke građevine na okoliš. Visoki standardi osiguravaju najbolji mogući, održiv dizajn. Zakupcima Eurocentera na raspolaganju su, primjerice, prostor za bicikle i tuširanje. Integrirani sustav kontrole energije značajno smanjuje potrebu za energijom, a time i troškove energije.